Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Η κ. Αμφιβολία

Με αφορμή ένα κείμενο που μου έστειλε μια πολύ καλή μου φίλη θέλω να ενάγω το ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα της αμφιβολίας.

Η κ. Αμφιβολία είναι μία γυναίκα κουτσομπόλα και κακιά. Κανείς από την γειτονιά δεν την θέλει στο σπίτι του αλλά πάντα καταφέρνει και είναι καλεσμένη σε όλα τα πάρτι και τις γιορτές (οικογενειακές και μη). Συνήθως φέρνει μαζί της και άλλες ξαδέρφες της όπως την κ. Αβεβαιότητα, την κ. Ανεμπιστοσύνη, την κ. Δυσπιστία και τον κ. Δισταγμό. Last but not least έρχεται πάντα ο κ.Φόβος. Όλοι αυτοί λοιπόν "θρονιάζονται" κάνουν αρμένικη βίζιτα και δύσκολα φεύγουν. Εκτός αν τους διώξεις εσύ ο ίδιος αλλά και πάλι η κ. Αμφιβολία πάντα κάτι θα ξεχάσει πίσω...έτσι για την θυμόμαστε...

Η κ. Αμφιβολία έρχεται πάντα όταν έχει να πάρεις μια δύσκολη απόφαση ή όταν βρίσκεσαι σε ένα δίλημμα. Χτυπάει το κουδούνι και χαμογελαστή, χαμογελαστή σε ρωτάει "Θέλεις να σε βοηθήσω;". Εννέα στις δέκα περιπτώσεις της ανοίγεις και την καλοδέχεσαι. Μετά την κερνάς και γλυκό και την αφήνεις να καθίσει όσο θέλει. Μετά από λίγο μπορεί να καλέσει και τους άλλους αναλόγως το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

Αν έχεις πρόβλημα με την σχέση σου θα καλέσει την κ. Ανεμπιστοσύνη και θα προσπαθήσουν και οι δυο μαζί να σε συμβουλέψουν. Κάποιες φορές μπορεί να έρθει και η κ.Δυσπιστία μαζί τους.

Αν έχεις πρόβλημα με τα επαγγελματικά σου θα έρθει μαζί και η κ.Αβεβαιότητα.

Αν δεν ξέρεις αν πρέπει να να ακολουθήσεις τα όνειρά σου θα έρθει σίγουρα ο κ. Δισταγμός.

Είμαστε όλοι έρμαια αυτών των καλεσμένων και οι περισσότεροι από μας πιστεύουμε ότι δεν θα τους ξεφορτωθούμε ποτέ. Γιατί από την φύση μας έχουμε την ικανότητα να κρίνουμε. Άλλος κρίνει με την καρδιά, άλλος με τα συμφέροντά του, άλλος με την λογική του. Όσο διαφορετικοί και να είμαστε σχεδόν κανένας δεν ξεφεύγει από αυτούς του ενοχλητικούς επισκέπτες. Και θα σας εξηγήσω το γιατί.

Η κ. Αμφιβολία και οι φίλοι της επειδή φοβούνται να μην τους κλείσουμε την πόρτα στα μούτρα έχουν την ικανότητα να μεταμφιέζονται. Κάποιες φορές μεταμφιέζονται σαν τον καλύτερό μας φίλο, τον πατέρα μας, την αδερφή μας, την κοπέλα από την απέναντι πολυκατοικία που κατάφερε παραπάνω πράγματα στην ζωή της από ότι εμείς. Η λίστα είναι ατελείωτη. Μέσω αυτών των οικείων και αγαπημένων προσώπων καταφέρνει να μεταδίδει το δηλητήριο της το οποίο μετά φωλιάζει στις καρδιές μας.

Επίσης η κ.Αμφιβολία έχει μια θανάσιμο εχθρό την κ. Πίστη. Πίστη στα όνειρά μας, στο σύντροφό μας, στους φίλους μας, στις αξίες που υπερασπιζόμαστε.

Η λύση είναι μία και δυστυχώς όχι πάντα επιτυχημένη. Το ένστικτο. Άλλοι το έχουν περισσότερο άλλοι λιγότερο. "What your gut tells you" που λένε και στην Αμερική. Αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις τα βαθύτερα ένστικτά σου η κ. Αμφιβολία θα επιμείνει να χτυπάει ένα διάστημα αλλά αν δει πως γίνεσαι ευτυχισμένος θα αποφεύγει το σπίτι σου όπως οι αλλεργικοί στις γάτες αποφεύγουν το δικό μου.

Δεν είναι εύκολο, ακόμα το προσπαθώ αλλά η κυρία αυτή έχει κάνει τρελό φαγοπότι στο σπίτι μου. Ας πάει και κάπου αλλού...δεν βλάπτει....
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου